Holandský řízek s bramborovou kaší
Suroviny:
sůl
pepř mletý
1 hrst petrželka
100 g sýr gouda hrubě strouhaný
400 g mleté maso – vepřové
ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka
olej na smažení
100 ml studená voda cca
Postup přípravy receptu:
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda sýr (lze použít i tučný Eidam), nasekanou petrželovou nať a trošku osolíme, opepříme.
Vše opět dobře propracujeme a mokrou rukou tvarujeme karbanátky (placičky), které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
Podáváme ihned po usmažení s bramborovou kaší.
Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/holandsky-rizek-sekany-veprovy-rizek-se-syrem-156809