Nácvik vaření a vedení domácnosti – skupinová aktivita probíhá v prostorách Klubu duševního zdraví, individuálně na Domečku. Uživatelé se seznamují se správným stolováním, dodržováním stravovacího a pitného režimu, zásadami racionální výživy, používáním základního kuchyňského inventáře a bezpečnou obsluhou a údržbou základních spotřebičů, hygienou v kuchyni, skladováním potravin. Prakticky si zkoušejí základní způsoby tepelné úpravy pokrmů, polévky, úpravy masa, zeleniny, příloh, pečení moučníků. Pro nácvik uživatelům slouží kuchyňský kout vybavený elektrickou troubou, sklokeramickou varnou deskou, elektrickým šlehačem a potřebným nádobím, dále kuchyňka Klubu se dřezem, lednicí, mikrovlnnou troubou a varnou konvicí. Nácvik vedení domácnosti je spojen také s nakupováním (orientace v obchodě, výběr vhodných potravin na základě ceny i kvality, hospodaření a manipulace s penězi), udržování čistoty v kuchyni, třídění odpadu a šetření vodou a energiemi, manipulace s kuchyňskými spotřebiči.
Recepty zde: http://www.luisa.gtxweb.cz/holandsky-rizek-s-bramborovou-kasi-a-svestkovy-kolac/